Fenan Klein Afrika


Jan Pieter Heijestraat 147 1054MG AMSTERDAM Netherlands, Amsterdam
tel: 020 4124442

Beoordeling van het restaurant
Dit restaurant heeft een totale
beoordeling van:

4.75 sterren
Beschrijving restaurant Fenan Klein Afrika
Informatie over Fenan Klein Afrika. Gelegen aan de JP Heijestraat, vlakbij de Overtoom, is dit een zeldzaamheid. Bij zonnig weer is het terras al aantrekkelijk en de bijzonder fleurig gekleurde tafels en muurdecoraties, maar het eten maakt het pas echt. De kok koopt iedere dag vers EN biologisch in en kookt met niets anders dan liefde. En dat proef je. Dit maakt een avondje Ethiopisch tot een belevenis.
Informatie
keuken
Ov. restaurants met buitenlandse keuken
adres
Jan Pieter Heijestraat 147 1054MG AMSTERDAM Netherlands,
1054MG Amsterdam
telefoon
020 4124442
Sponsor
Laatste recensies
 • Totaal waardering:
  4.75 sterren
  Eten & drinken:
   
  Prijs / kwaliteit:
   
  Bediening:
   
  Sfeer & ambiance:
   
  Robert Jan Simons op 5 oktober 2009, Ik ben een vrij kritische eter vooral omdat ik vleesgerechten meestal mijd. Het eten is om een puntje aan te zuigen. En betaalbaar. Mijn favoriet, Temtemo, een linzengerecht eet je er voor 8 euro. Ik ben hier medio 2009 's avonds laat een keer neergestreken en voelde me gelijk thuis. De bedrijfsleider is warm en menselijk, het eten met liefde bereid. En dat proef je. Sindsdien kom ik hier regelmatig en bel ik van te voren wat ik hebben wil. Ik ben de hele kaart doorgegaan en nog niet één keer teleurgesteld, het is er goddelijk.

  Ik vond een mooie beschrijving op internet waar ik het mee eens ben:


  "Fenan Klein Afrika ziet er, net als de meeste Ethiopische restaurants, gezellig rommelig uit. Het interieur is een mix van donker hout (de bar, vloer en panelen op de muur) en Afrikaanse kleurigheid (de schilderijen, motieven op de beschilderde tafel en natuurlijk de dierenhuiden). Bruine kroeg meets jungle, zeg maar. Maar waarin onderscheidt deze Ethiopiër zich dan van de vele anderen? Nou, de kok doet net wat meer moeite om alles à la minuut vers te bereiden, met de beste ingrediënten. De traditionele Ethiopische pannenkoek, de injera, is hier net iets luchtiger en de dipsausjes net iets rijker. Ook de smaken zijn subtieler en minder grof dan ergens anders. Je proeft gewoon dat de kip met zoete uien urenlang gegaard is. En je gelooft de eigenaar als hij zegt dat ze zes maanden hebben gewerkt aan de juiste receptuur voor de zebhi assa, het enige visgerecht op de kaart (alleen in de Ethiopische kustgebieden bij de Rode Zee wordt vis gegeten). Het duurt misschien iets langer voor je bestelling arriveert, maar dat is het waard. Hier doen ze het net iets anders, net iets beter. Rond de Jan Pieter Heijestraat zitten nog minstens drie andere Ethiopiërs, maar deze nieuwkomer had al snel veel vaste klanten. En wij weten wel waarom."

  Ik vond dat wachten wel heel erg meevallen, slechts één keer meegemaakt tijdens een spits, tja dan kan het oplopen. Wanneer die spits is, kan verschillen per dag van de week, even opletten dus, en zorgen dat je komt om te relaxen, dat helpt. Ik kom meestal na de spits.

  Robert Jan Simons Amsterdam-Bos&Lommer ...

Ligging restaurant
Gesponsorde links