Tapas restaurant lucas


Kerkstraat 38 5541EM REUSEL Netherlands, Reusel
tel: 0497 642165


Beoordeling van het restaurant
Dit restaurant heeft een totale
beoordeling van:

3.71 sterren
Beschrijving restaurant Tapas restaurant lucas
Een No-Nonsense Restaurant met een Toscaanse sfeer, alwaar kleine, bijzonder smakelijke gerechtjes naar keuze worden geserveerd op Haute Cuisine-achtige wijze. Geen overdaad, geen schreeuwerige kwantiteit doch eerlijke kwaliteit met daarnaast een aangenaam variabel wijnassortiment en dit alles voor een alleszins redelijke prijs.
Informatie
keuken
Franse restaurants
adres
Kerkstraat 38 5541EM REUSEL Netherlands,
5541EM Reusel
telefoon
0497 642165
Sponsor
Laatste recensies
  • Totaal waardering:
    0 sterren
    Eten & drinken:
     
    Prijs / kwaliteit:
     
    Bediening:
     
    Sfeer & ambiance:
     
    Gilles Bogers op 6 januari 2012, Ik heb hier echt zitten te genieten
    zeker prijs kwaliteit bijzonder goed leuke wijnen op de kaart, hier kun je eten ook met een kleine portomenee en dat is natuuurlijk zeer aangenaam ook voor jongere mensen is het goed vertoeven.
    hebben hier met 2 personen gegeten het was echt super echt een aanrader.

  • Totaal waardering:
    3.75 sterren
    Eten & drinken:
     
    Prijs / kwaliteit:
     
    Bediening:
     
    Sfeer & ambiance:
     
    adriaan op 28 mei 2010, Het restaurant zit in een dorpsvilla in het centrum aan een parkeerplaats. De weg langs het restaurant is op zondag niet zo druk. Voor het restaurant is een terras met een achttal tafels en twee parasols. We namen als aperitief “de tip van de chef” dit is een Italiaanse Vigneto Torricella 2008 DOC Orvieto. Hij wordt iets te koel geschonken maar omdat het warm is ontwikkeld het boeket zich snel. Bloemen, bloesem en zachte tonen van musk en exotisch fruit. De smaak is subtiel en zacht. De amuse kwam in een glaasje gevuld met tomaten mousse hierop wat gedroogde zontomaatjes, groene pesto en wat croutons, een aardig opwarmertje. De eerste gang was voor mij de bouillabaisse, getrokken bouillon van kreeft en roodbaars met hierin een gamba, zalm, kabeljauw en victoriabaars. Dit was een mooie bereiding die prima smaakte met sappige vis, de begeleiding met de wijn (Orvieto) was goed. L. had gekozen voor de visterrine met gerookte zalm en mosterd dille. Hier heb ik ook een klein stukje van geproefd en het smaakte prima. De tweede ronde was voor mij de gerookte eendenborst. Hierbij dus een rode geselecteerd, dit was zo gebeurd want er was keuze uit slechte 1 wijn, jammer. Het goede nieuws is dat het wel een mooie is. Chateau Aiguilloux uit de Languedoc gemaakt van Grenache druiven. Een niet te zware wijn met tonen van roodfruit en kersen en een accent van specerijen. De eend was droog en prima op smaak er zit een kader van dressing omheen met peterselie, zelfgemaakte mayonaise en knapperige stukjes die voor enige variatie zorgen. Ik vond wel dat er iets te weinig afwisseling was. L. had een warm gerookte zalmfilet met Hollandaisesaus, hier mocht ik ook iets van proberen en het is een mooie bereiding met hele verse zalm, lekker sappig met subtiele rooksmaak. Ronde drie was voor mij de gebakken ganzenlever met Appel. Hierbij een “zwarte muscat” geselecteerd, (4 keuzes dessertwijn) het is een Quadie Elysium uit de verenigde staten. Een niet te zoete licht fruitige wijn met aroma van rozen, lychee en muskaat. De ganzenlever is excellent gebakken met een stevige korst en van binnen zacht, de smaak is betoverend. De appels hadden een stevige byte en hadden van mij iets langer in de oven gemogen. De saus smaakte ook betoverend en er lag nog een schijfje aardappel op dat naar chips smaakte. L. had de gevulde tongrolletjes met schaaldieren, erbij een stukje preitaart, stukjes groente, een toefje aardappelpuree en een chipje. Ik heb een stukje van de tongrol op en ik vond het wat droog en in de vulling kon ik niet de schaaldieren herkennen. L. was in haar nopjes over het gerecht. Het zijn jonge vriendelijke meisjes die je bedienen die enthousiast hun best doen. De kennis en uitleg is niet van hoog nivo maar ze nemen de moeite om even navraag te doen in de keuken. Als de wijn op is komen ze even informeren of er nog iets gewenst is zonder opdringerig te zijn. Ze komen ook niet tussendoor informeren of alles naar wens is en doen dit pas als je het gerecht afgerond hebt. Het restaurant is netjes maar niet luxe. De wijnen worden royaal geschonken. Het is jammer dat er niet meer wijnen per glas kunnen worden gekocht, slechts 2 witte, 1 rose, 1 rode en 4 dessert wijnen. De wijnkaart is niet uitgebreid maar er is voldoende keuze ca. 30 wijnen. We waren alles bij elkaar 72,50 kwijt wat meevalt zeker gezien de kwaliteit van het eten.
Foto's
chef
Eendenborst
pand
lucas
amuses
visterrine

met gerookte zalm en mosterd-dille
Bouillabaisse
gerookte eendeborst
huisgerookte zalm

met Hollandaise saus
de tongrolletjes
ganzenlever

met heerlijke saus
Ligging restaurant
Gesponsorde links
Restaurants in de buurt